Personvernerklæring

NB:guiden tar ditt personvern på alvor. Vi er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen og EUs personvernforordning (også kalt «EU General Data Protection Regulation» eller «GDPR»).

 

I personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Personvernerklæringen gir deg også informasjon om hva cookies er, og bruk av cookies på vår nettside.

 

Om oss

NB:guiden er en plattform som hjelper nyutdannede, unge arbeidssøkere og unge arbeidstakere til å bli mer bevisste på deres rettigheter i arbeidslivet.

 

NB:guiden bistår med tips og triks til veien inn i arbeidslivet, og hva man som jobbsøker bør være obs på ved tilbud om ny jobb.

 

Behandling av personopplysninger

En personopplysning er en opplysning som kan knyttes til deg som enkeltperson, eksempelvis navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og personnummer.

 

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg.

 

Du har videre rett til å kreve begrenset behandling og på visse vilkår rette innsigelse mot behandlingen. Du kan lese mer om disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

 

For å ta i bruk dine rettigheter må du ta kontakt med oss på e-post eller telefon. Vi vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

 

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss.

 

Den enkleste måten å gjøre dette på er å sende oss en epost til post@nbguiden.no

 

Vi benytter oss av tredjepartsaktører som Google, Adobe, Instagram, Twitter, LinkedIn, og Facebook. NB:guiden er ansvarlig for håndtering av personopplysninger som samles inn via våre tjenester og vi følger personopplysningsloven i behandlingen av personopplysninger.  Når du tillater oss å formidle personopplysninger til andre aktører, vil disse ha et eget ansvar for å behandle dine opplysninger.

 

Q&A

NB:guiden svarer på innsendte spørsmål om diverse problemstillinger i arbeidslivet. Noen av disse spørsmålene kan bli publisert på nettsiden www.nbguiden.no i tillegg til å bli delt på våre sosiale mediekanaler. De innsendte spørsmålene som blir delt, vil bli anonymisert slik at den innsendte ikke er identifiserbar. Det eneste stedet NB:guiden oppbevarer informasjon om hvem den innsendte er er på mail samt Google Drive.

 

Cookies

Når du besøker en av NB:guiden sine nettsider registrerer vi ulike typer informasjon om deg i en «cookie». En «cookie», eller informasjonskapsel, er en liten tekstfil som lastes ned på din mobil eller datamaskin og lagrer informasjon om din bruk av vår nettside. Våre cookies inneholder ingen opplysninger som telefonnummer eller e-postadresse.

 

Slik sletter du cookies

Hvis du ikke ønsker at vi skal lagre cookies hos deg, kan du enkelt slå av cookie-funksjonen i din nettleser. Om du velger å slå dette av, må du huske at mange av funksjonene nevnt over da ikke vil virke eller virke dårligere enn nå.

Åpne Firefox

  1. Trykk ‘Alt’-knappen på tastaturet ditt.

  2. I menylinjen på toppen av nettleseren velger du ‘Verktøy’ og så ‘Alternativer’.

  3. Velg ‘Personvern’-fanen.

  4. Still ‘Firefox vil:’ til ‘bruke tilpassede innstillinger for historikk’. Kryss vekk ‘Godkjenn cookies fra nettsider’ og lagre dine preferanser.

 

Åpne Internet Explorer

  1. Velg ‘Alternativer for internett’ på ‘Verktøy’-menyen.

  2. Velg ‘Sikkerhet’-fanen.

  3. Under ‘Avansert’ kan du krysse bort cookies og lagre dine preferanser.

 

Åpne Google Chrome

  1. Klikk på verktøyikonet.

  2. Velg ‘Innstillinger’.

  3. Nær bunnen av siden klikker du på ‘Vis avanserte innstillinger’.

  4. I Personvern-delen velger du Innholdsinnstillinger.

  5. I ‘Cookies’-fanen kan du krysse bort cookies og lagre dine preferanser.

 

Åpne Safari

  1. Velg ‘Preferanser’ på verktøylinjen, og klikk ‘Personvern’ (du finner verktøylinjen, som ser ut som et tannhjul, øverst og til høyre i Safari-vinduet.)

  2. I ‘Aksepter cookies’-delen kan du spesifisere når og hvor Safari skal akseptere cookies fra nettsider For mer informasjon kan du klikk på Hjelp-knappen (spørsmålstegn)

  3. Hvis du ønsker å vite mer om cookies lagret på din computer, klikk på ‘Vis cookies’.

 

Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. Personopplysninger som vi behandler for å oppfylle en rettslig forpliktelse fra myndighetene slettes når lovgrunnlaget bestemmer det.

 

Du er velkommen til å kontakte oss dersom du ønsker å melde deg av våre nyhetsbrev eller få opplysninger om deg slettet. Ta kontakt på post@nbguiden.no

 

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

 

Endringer

Hvis det skulle skje endring av Tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. I tillegg vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.