Hvor starte med å finne jobb?Du sitter kanskje foran PC'n og er usikker på hvordan man skal starte å finne seg en jobb. Som fersk i arbeidsmarkedet kan det være litt overveldende å vite hvor man skal starte, eller hva man bør gjøre. Denne siden skal ikke fortelle deg hva du bør gjøre, men tipse deg om hvilke forskjellige valgmuligheter du har. Slik som å gå på de mest populære stillingsportalene som Finn.no og Nav.no til å levere personlig søknad til en arbeidsplass du ønsker å jobbe på.

Det absolutt viktigste, er at du har en formening eller ønske om hva du ønsker å jobbe med!

Stillingsportaler

På denne siden finner du en oversikt over de største stillingsportalene vi har i landet. Denne oversikten finner du her. Mange av stillingene går igjen, men tidvis kan man finne stillinger på en portal som ikke er lagt ut på en annen, det er derfor lurt å holde et ekstra øye med mer enn kun én portal.


Sosiale medier

Facebook har nå et system for utlysning av ledige stillinger. Det kan være et tips å følge med på dette. I tillegg finnes det utallige grupper som handler om jobb på Facebook, slik som "Jobb i Oslo" og "Medier24 jobb". Søk rundt på Facebook og du finner mange grupper som kan være aktuell for deg å melde deg inn i. I tillegg kan du bruke søkeord på Facebook og se om noen har brukt disse søkeordene i postene sine.

Instagram er også et sosialt medium som kan være aktuelt å følge med på. Her kan du følge med på bedriftene du kunne tenkt deg å jobbe for, eller følge hashtags som potensielt kan føre til utlyste stillinger.

Bemannings- og rekrutteringsbyrå

Man kan også starte i jungelen av bemannings- og rekrutteringsbyråer. Hos disse byråene kan man be om et generelt intervju, og der kan man kartlegge sammen hva slags stilling som passer best for deg. Etter et møte vil de ha deg i minnet når de gjennomgår aktuelle kandidater til de forskjellige stillingene de utlyser. Det finnes svært mange forskjellige bemannings- og rekrutteringsbyåer, fra de helt store og landsdekkende, til de små som kun holder til i begrensede geografiske områder. I tillegg er det flere som spesialiserer seg innenfor forskjellige fagområder, så det er verdt å ta en ekstra titt på dette i oversikten før du eventuelt kontakter et byrå.

Drømmearbeidsgiveren

Har du noen spesielle bedrifter du virkelig ønsker å jobbe for, kan det være lurt å holde et ekstra øye med disse. Det er svært mange bedrifter som velger kun å utlyse på sine egne hjemmesider samt deres sosiale medie-kanaler, slik som Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram.

Intern utlysning

I tillegg har vi en utlysningsmåte som ikke er så heldig for de som står på utsiden, og det er intern utlysning. Er du en statlig/kommunal organisasjon er det pålagt å utlyse stillinger eksternt, men for en privat bedrift kan de velge selv hvordan de ønsker å utlyse ledige stillinger.

Mange bedrifter utlyser også kun internt, før de eventuelt utlyser eksternt hvis de ikke skulle finne en aktuell kandidat for stillinger. For deg som står på utsiden er jo dette nærmest umulig å vite noe om, men åpne søknader kan være en mulighet for å bli med i konkurransen om stillingene.

Bekjentskap

Sist men ikke minst har vi det å kjenne en person. Det å kjenne noen som kan gå god for deg og din kompetanse er gull verdt. Det å kjenne riktig person kan fort gjøre at du stiller deg først i køen foran andre og potensielt bedre kvalifiserte søkere enn deg. Ikke undervurder det å kjenne folk, de fleste folk ønsker å hjelpe dine venner og bekjente, så man skal ikke være for fremmed om å søke om hjelp og tips.

Hva passer best for deg? Man kan jo selvsagt alltid søke på forskjellige måter samtidig, det får nesten bli opp til deg å avgjøre. Du kan finne en komplett oversikt over rekrutterings- og bemanningsbyråer her. I tillegg til oversikt over store stillingsportaler her.


Recent Posts

See All

Kundeklausuler er avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker som inngås for å begrense arbeidstakerens mulighet til å kontakte arbeidsgiverens kunder etter at arbeidsforholdet har opphørt. ​ Kundeklau

Hva er en konkurranseklausul? Konkurranseklausul - eller karenstid som noen kaller det - betyr at arbeidsgiver og arbeidstaker inngår en avtale der arbeidstaker ikke kan begynne å arbeide for eller st

De mest åpenlyse forskjellene på en konsulentavtale og arbeidstakeravtale er: ​ Konsulentavtale En avtale mellom oppdragsgiver og oppdragstaker/konsulent Fakturerer når arbeid er gjort Trenger ikke un