Q&A

Jeg er i byggebransjen og fikk beskjed av min sjef om at jeg kan bli permittert. Hva vil dette innebære? Kjenner jeg ble litt bekymret for hva dette innebærer.

En permittering betyr en varslet pause i et arbeidsforhold. Arbeidskontrakten er fremdeles bindende for deg som ansatt, men i et bestemt tidsrom vil du være løst fra arbeidsplikten.

Du trenger derfor ikke møte opp på jobb i en periode. På arbeidsgivers side, slipper de i permitteringsperioden å betale den ansatte lønn. Permitteringer skal kun være midlertidig. Når permitteringstiden er over, plikter du til å møte opp på jobb igjen på vanlig måte.  For at permitteringer kan brukes må det være overveiende sannsynlig at årsaken til behovet for permitteringer vil forsvinne innen en tidsperiode. Bedriften din må med andre ord forvente at de får inntekter tilbake som kan sikre arbeidsoppgaver og lønn til de berørte.

Les flere Q&A's

Noe du lurer på? Vår juridiske skribent svarer deg gratis på spørsmål. Send inn til post@nbguiden.no. Spørsmålene kan bli publisert, og vil da bli anonymisert.